1955 yılında Samsun’da doğdum. İlköğrenimimi Samsun’da bitirdikten sonra, üniversite eğitimimi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 1982 senesinde tamamladım.
Mecburi hizmetimi 1982-85 yılları arasında Trabzon’da tamamladım. Mecburi hizmet sonrasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’nda psikiyatri asistanlığa başlayıp, 1990 yılında bu kurumda ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı oldum. 1990-92 yılları arasında Diyarbakır Asker Hastanesi’nde askerlik görevimi tamamladım. 1998 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde doçent, 2009 yılında ise profesör ünvanına sahip oldum.
Uzun yıllar çalıştığım bu kurumda “Anksiyete Bozukukları Polikliniği”’nin kurulmasında yer aldım ve birçok ruhsal bozukluğun ayaktan ve yatarak tedavisinde aktif olarak çalıştım. Bununla birlikte pek çok öğrenci ve asistanın eğitimine katkıda bulundum.
2012 yılında özel muayenehanemi açtım ve bu tarihten itibaren hastalarıma burada da hizmet vermeye başladım.
2021 senesinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’nda ki görevlerimden emekli oldum.
Ruh sağlığı alanındaki çalışmalarıma meslekte geçirdiğim uzun yılların getirmiş olduğu bilgi birikimi ve deneyimin ışığında, özel muayenehanemde, benimsemiş olduğum biyo-psiko-sosyal yaklaşım çerçevesinde aktif olarak devam etmekteyim.
Biyo-psiko-sosyal yaklaşımı en geniş tabiriyle: Bir hastayı değerlendirirken hikâyesini, inançlarını, ailevi, sosyoekonomik ve eğitim durumunu, sevdiği ve sevmediği şeyleri, yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak biyolojik, psikolojik ve sosyal özelliklerini araştırarak çok yönlü yaklaşım ve tedavinin sağlanması şeklinde tanımlamak gerekir. Bu model, patolojik değişkenler ile birlikte sosyal ve psikolojik değişkenlerin de birbirini etkileyerek hastalık durumunu oluşturduğunu kabul eder. Biyo-psiko-sosyal model hastanın, sosyal ve kültürel çevresini tanıma, kişinin psikolojik gelişim ve hastalıkla başa çıkma kapasitesini anlama ve aileden gelen genetik ve biyolojik yapısını araştırmayı gerektiren bütüncül bir yaklaşımdır.
Yani her hasta kendine özgüdür ve ona göre özel bir yaklaşım gerektirir.
Sağlıklı günler dileklerimle…